foto's: © PeterWesthuis 2019-2022

Terugkijken

 

Natuurlijk zijn wij blij met uw reactie na afloop van een wandeling. 

U kunt deze hier achterlaten!

(* = noodzakelijk in te vullen velden)

 

Een greep uit de reacties:

 

Cees Bakvis, Sleutelstad Assuradeuren BV, 15-12-2022

Dank voor de bevlogen wijze van de uitvoering van de stadswandeling voor onze mensen. Ze vonden het echt -ondanks de kou- erg leuk!

 

Stephan Verveen  22 oktober 2022

Onze gids Nico heeft met ons een perfect programma op maat uitgedacht, waarbij we twee wandelingen (binnenstad en de Gorzen) hebben gecombineerd met de fluisterboot. Mijn ouders werden heel enthousiast van zijn verhalen en er was herkenning over en weer, een genot om te zien.
Op beter had ik niet kunnen hopen. Nogmaals dank voor jullie service, ik hoop dat jullie nog vele mensen op soortgelijke wijze blij gaan maken. Het was een fantastische dag, een dikke aanrader!

 

Marianne Brouwer, Activitalis 21 oktober 2022

Dank namens de deelnemers. Het was een hele boeiende een leerzame middag. Zelfs de mevrouw die van tevoren aangaf dat zij geen twee uur achter elkaar kon lopen heeft de hele tocht volbracht. Zie dat maar als een extra compliment....

 

Ilse Creemers 10 september 2022

Peter Westhuis weet op een boeiende wijze te vertellen over de geschiedenis van Schiedam. Hoe leuk om verrast te worden met feiten, anekdotes en zaken die ik nog nooit heb gezien terwijl ik al 17 jaar in Schiedam woon. Ik zou het zo weer doen! Fantastisch Peter, bedankt!

 

Eric Huiskes  28 augustus 2022

Heel veel dank voor de stadswandeling door de familiegeschiedenis in Schiedam!

 

Laurens van der Lans  3 juli 2022

Was een geslaagde dag!

 

E.v.d.Munckhof  2 april 2022

Mede dankzij onze gids Peter Westhuis was ons bezoek aan Schiedam een echte aanrader. We vonden het fijn dat hij ons zelfs op ons logeeradres kwam ophalen en vanwege het slechte weer ons binnen van informatie voorzag zodat we niet langer dan nodig in de kou hoefden te staan . Ook toonde hij zijn EHBO kwaliteiten toen een persoon van onze vriendinnengroep een lelijke val maakte tijdens de wandeling . Inhoudelijk was het ook een heel interessante middag. Wat tijd betreft keek Peter niet op een half uurtje zodat we alle tijd hadden om rond te kijken en naar zijn boeiende verhalen te luisteren.

 

N. Blommers   28 oktober 2021

We deden met prachtig weer de Aleida wandeling afgelopen donderdag. Het was een super leuke wandeling. Onze gids Peter Westhuis wist zoveel leuke dingen te vertellen over Schiedam. De tijd vloog voorbij. Een aanrader dus!

 

C. Visser  16 oktober 2021

Erg genoten van de branderswandeling met onze gids Peter Westhuis. Peter gaat goed voorbereid op pad boeide van begin tot einde. Peter kent de leuke plekjes in Schiedam waar je van een versnapering kan genieten. Ook daar weet hij veel over te vertellen. Je komt op plekken die niet bekend zijn ook voor mij als geboren Schiedammer. Kortom: echt een aanrader. Voor ons zeker voor herhaling vatbaar. We begrepen dat hij ook rondleidingen in Rotterdam doet, dat gaan we zeker nog een keer doen.

 

Paul Westerhout  14 augustus 2021

We hebben een prima wandeling gemaakt met Peter, onze stadsgids. Ondanks dat we ruim de tijd hadden ingepland, kwamen we toch nog tijd tekort door de vele wetenswaardigheden en mooie verhalen die Peter wist te vertellen. Mooie start van een dagje Schiedam!

 

Jacobine Bins  18 juli 2021

Wij hebben een geweldig leuke en interessante stadswandeling gemaakt door mooi historisch Schiedam onder leiding van gids Peter. Hij had enorm veel te vertellen en zijn fotoboek met historische foto's was daarop een mooie aanvulling. Wij hadden geboekt voor de branderijenwandeling maar op ons verzoek voegde hij ook nog een stukje historisch centrum toe zodat we een mooi compleet beeld kregen van Schiedam en zijn bijzondere historie. Een aanrader!

 

HKF van Straaten  3 juli 2021

Ook met een gezelschap van slechts 3 deelnemers een fijne wandeling door het middeleeuwse Schiedam gemaakt: de Liduina wandeling. Een absolute aanrader!

 

Sylvana Groen  8 januari 2021

Genoten van de leuke stadswandeling door Schiedam met onze gids Peter! Zeker een aanrader (ook met kids) om de stad op een leuke wijze beter te leren kennen!

 

Nelleke van Zwieten  26 september 2020

Wij hebben een geweldige stadswandeling gehad! We waren met een groep van zes, drie broers met hun vrouwen. De broers zijn in Schiedam geboren en hebben daar hun jonge jaren doorgebracht. Dat Schiedam het verleden van 'Jeneverhoofdstad' had was nieuw voor hen. De 'branderswandeling' met Peter als gids was fantastisch!! Wat een verhalenverteller is hij, het was echt genieten! Het weer was niet geweldig, met een paar regenbuien, maar Peter maakte het met zijn verhaal helemaal goed. En ook zo leuk dat hij meedacht met het leuke slot, zo maakte hij het ook heel persoonlijk. Nogmaals; SUPER BEDANKT!

 

Hans de Bruyn 11 juli 2020

Vrijdag 10 juli met 15 man een schitterende wandeling gemaakt door het Scheepvaartkwartier in Rotterdam. Met deze Schiedamse gids, die wel een echte Rotterdammer leek. Wij hebben er van genoten en zullen zeer waarschijnlijk weer gebruik maken van de heer P. Westhuis zijn zeer enthousiaste dienst en kennis.

 

Wilma Schapendonk 3 juli 2020

Wat een parate kennis heeft Peter! Wij hebben genoten. Wij komen zeker terug voor een van de andere wandelingen die hij verzorgt.

Linde Vermaat  7 februari 2020
Berekoude wandeling, toch nog leuke middag...

 

Nel Abdoel   20 november 2019

Bedankt voor de gezellig stadswandeling. Helaas zat het weer niet mee maar u liet zich er niet van weerhouden om het zo gezellig mogelijk te maken voor ons.

 

Paul Schaeffer  2 september 2019 

Hallo Peter,

Nogmaals dank voor je uitstekende rondleiding zaterdag jl. in Schiedam ter gelegenheid van de 80-ste verjaardag van mijn broer. Het begon al verrassend doordat je van alles en nog wat had uitgezocht inzake stamboom en voorvaderen van onze familie. We hebben er allemaal van genoten en mijn broer Robert in het bijzonder.

 

N. Korenmeier  18 augustus 2019

Wij wisten niets van Schiedam, maar nu wel!. De gids nam ons op sleeptouw door het oude centrum, molen de Walvis, het zakkendragershuisje en de Lange Haven. En veel info, die je niet in reisgidsen leest, dus de moeite waard!

 

Fam. de Groot 23 juli 2019

Wij hebben met de familie de Branderswandeling gelopen. Wat een leuke wandeling met veel verrassende locaties en fraaie stadsgezichten. Wat heeft deze stad nog een zichtbare historie! 

 

Hans Blijboer  12 juli 2019

Met enkele vrienden de Branderswandeling gelopen. De gids vertelde veel interessante informatie gedurende de tour over de gebouwen en molens, die voor de jeneverindustrie gedraaid hebben. Het fraaie stadsgezicht van nu heeft kennelijk ook zijn schaduwzijde gehad. Peter wist zowel de leuke als de minder leuke facetten van het verhaal goed te vertellen. Wij hebben er na afloop maar een borrel op genomen. Fascinerende wandeling!

 

K. van Santen  14 juni 2019

Aleidawandeling was een interessante wandeling met veel achtergrondinformatie van de gids. Hij wist de groep goed te boeien door de verhalen over schrijvers en zakkendragers, branders en distillateurs in de historie van Schiedam. Schiedam is inderdaad leuker dan je denkt!

 

Paul Vlijmans 16 mei 2019

Wij hebben met veel plezier de Aleidawandeling gedaan. De gids hield goed rekening met de wensen en beperkingen van de groep. Speelde flexibel in op vragen vanuit de groep omdat er mensen bij waren die vroeger langs de route hadden gewoond, maar hield het voor iedereen interessant. Mooie verhalen over historische figuren uit de stad. Was zeer de moeite waard.

 

Rita van Dam    30 maart 2019

De branderswandeling is ook voor vrouwen leuk! Ofschoon, ik ben blij dat ik indertijd geen huisvrouw in de Brandersbuurt was! De heren vonden de informatie over de branderijen en mouterijen ook interessant. Het Zakkendragershuisje-verhaal vond ik erg leuk met oorsprong van Nederlandse gezegden.

 

Hans Deurloo   18 februari 2019

Voor een bedrijfsuitje zochten we iets in Schiedam en zijn met gids Peter de Branderswandeling gaan lopen. Het werd een bijzondere middag, met veel molens, branderijen en sterke verhalen. De economische plus- en minpunten van deze industrie kregen beiden aandacht. Was zeer informerend. Aanrader!